Arto Korhonen

ma 9.9.2013

Arto Korhonen

Tein tämän teoksen lahjaksi itselleni, kun täytin 50 vuotta.

Lapsena 60-luvulla, niin pian kun aloin ymmärtää uutisista jotain, television uutiset kertoivat illasta toiseen Vietnamin sodasta. Se oli alkanut jo ennen syntymääni vuonna 1955 ja jatkui vuoteen 1975 asti. Kuvittelin kuinka jonain päivänä, kun tämä sota päättyy, kaikki sodat loppuvat ja maailma muuttuu.

Mutta isoin muutos olikin muualla. 1970- ja 80-luvun vaihteessa nimittäin alettiin uutisoida jätteiden ympäristöhaitoista ja suunnitelmista jätteiden parempaan keräämiseen ja lajitteluun.

Maaseudulla lapsuuteni eläneenä oli tavallista, että kaatopaikkana käytettiin liiterin taustaa. Metalliromut viskattiin metsään, rikkoutuneet lasit jemmattiin kiven koloihin, jäteöljyt imeytettiin maahan ja roskapussit saattoi upottaa kiven kanssa järven pohjaan. Tilaa kyllä riitti.

Ajatus uudesta suhtautumisesta jätteisiin innosti minua ja keskustelin siitä erään läheiseni kanssa. Hän sanoi, että ajatushan on oikein hieno, valitettavasti se vaan ei tule ikinä toteutumaan, koska on niin paljon helpompaa toimia niin kuin ollaan totuttu toimimaan.

Nyt, muutama vuosikymmen myöhemmin jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä on tullut arkipäivää.Tämä on ehkä yksi hienoimpia nykyhetkeen ja tulevaisuuteen vaikuttavia saavutuksia, mitä ihmiskunta on saanut minun elämäni aikana toteutettua.

-Arto Korhonen

Muoviin käärityt nautinnot
Akvarelli
210 x 200 cm, valm. 2013

Arto Korhonen on pitkään tutkinut värien, pigmenttien ja paperin mahdollisuuksia. Töissään hän saattaa käyttää pigmenttejä suoraan luonnosta. Hän osaa rikkoa rajoja mutta myös yhdistää perinteisen maalaustekniikan ja modernin kuvakielen. Oman aikakautensa kuvaajana Arto Korhonen on vahvasti kiinni ajassamme ja nykytaiteessa. Kiinnostus yhteiskuntaa ja sen eri ilmiöitä kohtaan on Korhosen taiteen lähtökohta.

Arto Korhonen
Syntynyt 1963 Rantasalmella
Asuu ja työskentelee Helsingissä

www.artokorhonen.com


Arto Korhonen OHO Galleryssa 2016-17