Ilari Hautamäki

ke 9.8.2017

Hautamäen maalausten sisältö perustuu muotoon. Aiheet ovat tähän tarkoitukseen hyvin taipuvia miltei abstrakteja asetelmia, joissa kasvit ovat pääosassa. Oli sitten kyseessä viherseinä, kukkaruukku tai köynnöskasvi on aihe toissijainen suhteessa pintaan. Hautamäki edustaa älyllistä nykymaalausta, jossa muoto on tärkein sisältö.

Hautamäki ei edusta mekaanista eikä tehokasta abstraktia maalausta. Hän tavoittelee soinnillista kuvakieltä, jossa informalismin hajoava muoto sopii samaan sommitelmaan kurinalaisen ironisella tavalla sovinnaisen konkretismin kanssa. Hänen teoksensa on usein suljettu maalauspinnan sisään. Konkreettiset ratkaisut, joissa Hautamäki kehystää sommitelman lähes joka suunnasta ovat kuin kannanotto, jossa toivotaan katsojan tarkastelevan maalausta pintana. Toisaalta sitä merkityksellisimmiksi kasvavat ne pienet viitteet, joiden takia katsoja pyrkii mielikuvissaan jatkamaan maalausta sen konkreettisen pinnan ulkopuolelle.


-Veikko Halmetoja, ote Greenwall-näyttelyn esittelystä HAM:ssa

Ilari Hautamäki (s.1983) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2011. Ilari Hautamäki on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä, viimeisen HAM-galleriassa keväällä 2017 sekä osallistunut ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viimeisin ryhmänäyttely on Veikko Halmetojan kuratoima kiertonäyttely Hautamäki – Havia – Somervuori keväällä 2017 Jyväskylän taidemuseossa. Plantbox, 2016
150 x 150
Öljy, muste ja akryyli kankaalle

Charmer, 2017
180 x 160
Öljy ja akryyli kankaalle

Untitled, 2016
150 x 200
Öljy kankaalle

Spirits -sarja, 2016
Spirits – Purple
Sprits – Brown
Spirits – Cobolt
Spirits – WhiteDots
47 x 30
Serigrafia paperille

Spirits Purple

Spirits Brown

Spirits Cobolt

SpiritsWhiteDots

Spirits WhiteDots

www.ilarihautamaki.com


Ilari Hautamäki in OHO Gallery 2014