Jaakko Tornberg

ti 14.1.2020

Jaakko Tornbergin teoksissa yhdistyy leikkisyys ja huumori. Poisheitetty ja hylätty tavara saa taiteilijan käsissä uuden elämän ja uusia merkityksiä.
Ensimmäiset pienoisveistokset hän teki jo parikymmentä vuotta sitten muiden teosten sivutuotteena ja jäi koukkuun niiden tekemiseen.

-2000-luvun alkupuolella piti tehdä vain yksi iso näyttelykokonaisuus näitä, mutta en pystynyt lopettamaan. En ajattele tekeväni mitään robotteja, mutta niistä vaan tulee niiden kaltaisia. Niistä on tullutkin jonkinlainen robottimiehen maine, mistä minut tunnetaan, vaikka olen tehnyt monenlaisia erilaisia teoksia urani varrella.

Jaakon hahmot ovat humoristisia ja hellyyttäviä, ja samaan aikaan hiukan traagisia. Jokainen on oma persoonansa; yksi näyttää eksyneeltä, toinen uhoaa voimansa tunnosssa, kolmas on kohottanut kätensä iloiseen tervehdykseen, elämän koko kirjo on näkyvissä.
Yksityiskohtiin on materiaalivalinnoilla piilotettu pieniä jippoja ja symboliikkaa.

Kuvataiteilija Jaakko Tornberg (s.1961) valmistui Kuvataideakatemiasta 1989. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.
Tornbergin teoksia on mm. Kiasman, Emman, Wihurin säätiön, Helsingin kaupungin taidemuseon, Oulun, Kouvolan, Kajaanin ja Porin Taidemuseoiden kokoelmissa sekä useissa yksityiskokoelmissa. Julkisia teoksia mm. Helsingin Nuorisoasian keskuksessa, Vuotalon kirjastossa ja Helsingin kaupungin opetusvirastossa.

www.jaakkotornberg.com
https://www.facebook.com/jaakkotornberg.artist
#jaakkotornberg

TEOKSET