Mark & Potta

ma 2.11.2015

Mark & Potta - Anima Mundi

ANIMA MUNDI 1, 2, 3
Vuodelta 2015
Akryyli, vanu kankaalle, 90 x 223 x 15 cm

PIPERI POTTA
Kokeellinen kuvakirja

MARK & POTTA
Mark & Potta ovat taiteilijakaksikko, joiden edellinen näyttely Taidekone nähtiin syys–lokakuussa Muu Galleriassa Kaapelitehtaalla. Tällä kertaa Mark jää kotiin ja antaa estradin Potalle. OHO-galleriassa on esillä Piperi Potan kolmiosainen maalaus, Anima Mundi.

Piperi Potta maalaa inspiroituen lasten maailmasta ja ottaen vaikutteita kansantaiteesta ympäri maailmaa. Hän käyttää maalausta ja ompelua yhdistävää, kolmiulotteista tekniikkaa, joka on kehittynyt kaukaisista muistoista Länsi-Afrikan matkalta. Piperi Potan maalaus, Yhdessä, on pysyvästi esillä Maahanmuuttoviraston pääkonttorissa Helsingissä.

Piperi Potta on syntynyt kesällä 2013 Suomenlinnan HIAP (Helsinki International Artist Programme) -taiteilijaresidenssissä. Potta on pitänyt kolme yhteissnäyttelyä työparinsa Markin kanssa. OHO-gallerian näyttely on taiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely.

Mark & Potta on kuvataiteilija Tuija Markonsalon muodostama työpari, joka on syntynyt kaipuusta työskennellä kaksin.

Markonsalo on syntynyt vuonna 1969 Mikkelissä, asuu ja työskentelee Helsingissä. Tuija Markonsalo on uransa aikana ollut mukana useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä ryhmänäyttelyissä.

www.mer.fi