Taneli Rautiainen

to 27.2.2014

Nimetön - Taneli Rautiainen

Taneli Rautiainen (s. 1983) esittelee OHO galleriassa uuden teoksensa. Teos muodostuu valoympyrästä, joka pyörii vaakatasossa galleriatilassa noin kahden metrin korkeudella. Rautiainen on kiinnostunut valosta ja äänestä tilallisten teosten materiaaleina.

OHO galleriassa nähtävä teos jatkaa samojen teemojen parissa kuin Rautiaisen muut viime aikaiset teokset. Yhtäläisyyksiä on muun muassa viime vuonna galerie Anhavan projekti tilassa ja Mäntän kuvataideviikoilla esillä olleeseen teokseen O, jossa tilaa kiertävä ääni muodostaa katsojan ympärille kehän, joka sulkee tämän teoksen sisälle. Musta huone imee valon itseensä ja katsoja joutuu turvautumaan näköaistin sijaan muihin havainnointikeinoihin saadakseen kokemuksen teoksesta ja luodakseen sille ääriviivat.

Esillä olevassa teoksessa on yhtymäkohtia myös Rautiaisen ja Anssi Pulkkisen valmisteilla olevaan yhteisteokseen Dialogi, joka on tarkoitus paljastaa maaliskuun aikana Töölönlahdelle sijoittuvan KPMG:n uuden pääkonttorin aulatilassa. Teoksen lähtökohtana on ollut Virginia Woolfin romaani Majakka. Teos imitoi valolla ilmaan kirjoitettua tekstiä.

NIMETÖN, VUODELTA 2014
Sekatekniikka, koko vaihtelee

http://tanelirautiainen.blogspot.fi/p/cv.html