Tapani Mikkonen

pe 25.1.2013

Tapani Mikkonen

Tapani Mikkonen on suomalaisen taidegrafiikan edelläkävijä ja uudistaja. Mikkonen tunnetaan rohkeista siveltimen vedoista. Detaljit hänen töissään puhuvat isosti.

I, 2013 and II, 2013
Acrylic on canvas, 81cm x 116 cm

TEOSMYYJÄISET 13.5.–19.5.2013
Näyttelyn viimeisellä viikolla pidetään teosmyyjäiset, ovi on auki klo 11–19.
Myynnissä Tapani Mikkosen erikokoisia, kehystettyjä ja kehystämättömiä grafiikoita. Lisäksi myynnissä myös kirjoja ja kortteja.

Kevään aikana OHO Galleriassa esitellään Forum Boxin taiteilijoita ja heidän teoksiaan.
OHOn kolmas taiteilija on Tapani Mikkonen, graafikko ja taidemaalari. Hän on syntynyt 1952 Joensuussa. Asuu ja työskentelee Espoossa.

Tapani Mikkonen

Tapani Mikkonen kunnioittaa ilmaisussaan ja tekniikassaan taidegrafiikan perinteitä. Samalla hän on kuitenkin myös välineen uudistaja: Mikkonen on julkisten tilojen monumentaalisen taidegrafiikan pioneereja maassamme. Monumentaalisissa teoksissaan hän yhdistää grafiikkaan maalaustaiteen elementtejä. Siveltimenvedot ovat voimakkaita ja rohkeita, mutta samalla teokset ovat keveitä. Pienikokoisessa grafiikassa piirroksellisuus on taas vahvin elementti. Viivat kulkevat vedoksissa herkkinä ja elävinä verkostoina, teokset liikkuvat abstraktin ja esittävän rajamaastossa. Toisto on Mikkosen taidetta yleisesti määrittävä ilmaisukeino, joka palautuu taidegrafiikkaan oleellisesti kuuluvaan sarjallisuuteen.